Mikäs sen mukavampi tapa viettää lauantai-iltapäivää, kuin tuunata kirppislöydöstä prinsessalle mekkonen!

Materiaaleiksi valikoitui siis ihana kirpparilöytömekko, joka oli minulle auttamatta liian iso, sekä lisäksi keltainen kirppislöytöpöytäliina ja Suur-Mamman vanha pitsilakana. Vaaleanpunainen vakosamettimekko toimitti kaavan virkaa.

Ensin leikkasin etukappaleen mekon etuosasta ja takappaleen samasta kohdasta mekon selkäpuolelta. Nappasin mukaan myös olkaimet, koska niissä on nappi ja varsinkin napinläpi valmiina. Pöytäliinasta leikkasin taskut ja lakanasta pitsireunan.

Seuraavaksi huolittelin taskujen reunat ja ompelin taskut kiinni mekon etukappaleeseen. Sitten huolittelin kappaleiden reunat, kiinnitin pitsireunuksen helmaan ja ompelin etu- ja takakappaleet yhteen. Sivusaumaan sujautin koristenauhan pätkän, ihan vaan koristeeksi koska se on niin kiva. Kavensin olkainpalat sopivan levyisiksi kääntämällä reunoja, ja kiinnitin olkaimet yläosaan ompelemalla toisen sauman kauttaaltaan koko yläosan reunaan.

Mekosta tuli aika kiva, metsänkeijun hamonen. Mallin päällä mekosta ei vielä saa kuvaa, koska mallin pitää ensin vähän kasvaa.