Täydellisen sinappikakkavaipan kehittely jatkuu. Vaippa numero kakkosessa, tuossa vihreässä siis, joustokanttinauhojen ompelu onnistui jo vähän siistimmin. Harjoitustahan tuo vielä vaatii, nyt ovat nurkat mahdottoman epäsiistit. Vasta tämän vaipan ompelun jälkeen älysin katsoa ostovaipasta mallia. Eli nyt siis periaatteessa tiedän miten se pitää tehdä! Täytyy vaan malttaa mielensä ja antaa nuo ystävän pikkuvaaville sovitukseen ennen kuin jatkaa, jos kaava onkin ihan susi. Sitä odotellessa ompelin vielä yhden pikkuisen, röyhelövuotosuojilla, kun tajusin miten se onnistuu ilman saumuria (olipa monimutkaista... heh). Ihanaa kun on ystäviä joilla on vauvoja, voi tätä ompeluintoa suunnata vähän muuallekin kun omalle pirpanalle.

Sitten tämän joulunalusajan ensimmäiset tontut, tietysti joulukalenterissa. Tämä on toisen ystäväni loistava idea: Lorupussi jossa on jouluinen runo joka joulukuun päivälle. Ystävä tekee meille molemmille lorukortit, minä ompelen pussukat joista siis toinen on vielä tekemättä. Tämä pussi syntyi Finlaysonin tonttu-kaitaliinasta, tykkään siitä ihan tavattomasti! Tämä oli niitä ompeluprojekteja jotka kaikessa yksinkertaisuudessaankin ilahduttavat tekijäänsä suunnattomasti. Nimittäin ihan vahingossa syntyi tuo sivun vihreä palkki noin nätisti, en ollenkaan tajunnut kangasta leikatessani että noinhan se kohdistuu. Vihreä oli siis liinan jokaisella sivulla kiertävä reunus. (Kaikki ei ole insinöörejä, mulla ei tuo avaruudellinen hahmottaminen ole koskaan ollut vahvin laji...)

Lisää joulupussukkakuvia kunhan löydän sopivan kankaan, vielähän tässä on muutama päivä aikaa. Ja toivottavasti ystävä antaa luvan jakaa joulurunot täällä blogissakin!