Monissa blogeissa näkee esittelyjä siitä, millaisia aarteita on löytynyt kirpputorilta. Itsekin raahaan kirppareilta säännöllisesti kassitolkulla tavaraa, mutta en ole niitä sen ihmeemmin jaksanut esitellä. Yleensä kasseista löytyy vaatteita lapselle ja itselle, muita lapsen tarvikkeita, kankaita tai kankaiksi sopivia rytkyjä ja sitten akuankan taskareita miehelle. Mies sai joululahjaksikin kaksi muovikassillista akkareita!

Mutta tänään täytyy tehdä sääntöön poikkeus ja esitellä muutama ostos, löytyi nimittäin niin ihania juttuja!

 

Aarre numero 1: Kotilieden kalenteri vuodelta 1928 (3,50 €)

Kalenterissa on mm. artikkelit kasvimaan muokkaamisesta ja lannoittamisesta, avioehdosta, keittiökaapeista sekä kotivoin valmistuksesta. Löytyy myös taulukoita joka lähtöön, mm. kulkutautien itämis- ja eristämisaikaa osoittava taulukko sekä kasvintaimien harventamistaulukko. Ja on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille, kuten: mitä mehuja, hilloja tai säilykkeitä ilmanpitävissä purnukoissa on säilöön pantu sekä "mitä on missäkin tallella"-osio johon on jaoteltu ullakko, kellari, aitat ja komerot. Ja "sikalamuistiinpanot" sekä "taloudessa käytetty täysimaito". Ja "Rasvakysymys keittiössä".

"Perhejuhlista (kirjoittanut fil. maist. rouva Toini Jännes)

Niin hellittämättä kuin perheenäidin ajatukset usein joutuvatkin arkihuolissa askartelemaan, täytyy hänen kuitenkin aina joskus itse osata kohota juhlamieleen ja valmistaa toisillekin juhla. Hänen täytyy kuvaannollisesti puhuakseni aika ajoin riisua esiliina yltänsä ja heittää sen mukana syrjään kaikki huolet huomisesta ja antautua koko sydämestään tuohon maasta irroittavaan tunteeseen: nyt on juhlapäivä tässä kodissa..."

Huoh.

 

Aarre numero 2: Kolme pyöreää retropöytäliina nipussa (3 €)

Eihän minulla pyöreää pöytää ole vaan nämä menevät kangaskoppaan odottamaan inspiraatiota. Ehkä niistä syntyy pussukoita tai tytölle mekko tai... Aivan mahtavat värit ja kuosit!!! Vihreässä on Finlaysonin lappu mutta muista ei ole sen tarkempaa tietoa, kuin että ihania ovat!

 

Aarre numero 3: Arabian posliinikulho (3 €!!)

Sisäpuolella pohjassa lasitus on aika kulahtaneen näköinen, mutta kuka sen näkee kun sinne laittaa salaattia! Ja hei KOLME euroa!

 

Aarre numero 4: Huopikkaat (6 €)

Näitä olin kuolannut jo aikaisemminkin mutta onneksi en ostanut, nimittäin nyt hinta oli alennettu puoleen! Lunta ja pakkaskelejä odotellessa nämä ovat mahtavat sisätossut vanhassa puutalossa! (Hullu nainen istuu sisällä ja bloggaa huopikkaat jalassa...)

***

Ja näiden lisäksi taas lapselle ja itselle paitoja, isille akkareita, yksi dekkari iltalukemiseksi ja muutama paita kankaiksi. Ja kynttilänalunen. Ihan normisetti siis.

Nyt muuten sataa sitä lunta!!!