Tänä jouluna on tullut vastaan harmittavan suuria rahallisia vastoinkäymisiä, joten aloin vakavasti pohtia, josko pitäisi kuusi jättää hankkimatta.  Sitten sain ihan kauhean ahdistuskohtauksen kun mietin miten köyhältä mahtaisi tuntua ilman kuusta! Kuusettomuudessa olisi liian karulla tavalla konkretisoitunut asia joka ahdistaa ja pelottaa muutenkin ihan tarpeeksi.

Niinhän sitä sanotaan että joulu on läheisyyden ja välittämisen aikaa, ja tänään saimmekin siitä ihanan osoituksen, kun ystäväni toi meille joululahjaksi tämän sympaattisen pikku kuusen!! Ihana rakas ystäväni, niisk!

***

Joka joulu minulla on ollut kuusen koristelussa jonkinlainen punainen lanka tai teema. Tänä vuonna teema oli "all in!". Kun kuusi on hoikemmanpuoleinen, silloin koristeluissa enemmän on enemmän, eli kaikki kehiin mitä laatikosta löytyi! Lisäksi ompelin vielä joulukankaista viirinauhan. Suloinen sillisalaattihan siitä syntyi. Ihan kuin lapsena! Osa koristeista onkin niitä samoja, äitini säilyttämiä, osa on vuosien varrella hankittuja.

Tämän vuoden kuusi on kuusista kaunein ja ihmeellisin, kuusi jossa konkretisoituukin kaikki hyvä ja ihana mitä jouluun liittyy. Lämmintä joulunaikaa teille lukijat, toivon sydämestäni että jokainen teistä saa viettää joulun rakkaidensa kanssa, ja että teidänkin joulunne on ihana ja rauhallinen ja täynnä toivoa ja hyvää mieltä.

Näin käy kun joulumieli varoittamatta valtaa bloggaajan. Ihan viattomasta kuusenkoristelupostauksesta tulikin niin siirappinen että melkein on jo liian hempeää. Parempi äkkiä lopettaa kirjoittaminen ennen kuin menee ihan överiksi!