Loistaa kuu ja illan tähti,

tontut ne hämyssä liikkeelle lähti.

Minne vain kulkee tonttujen retki,

siellä on ilon ja riemun hetki.

 

Joulupukin vakoilujoukot ovat liikekannalla, jokaisen äidin ja isin parhaat ystävät, nuo (kiristyksen) kasvatuksen iloiset pikku apurit, TONTUT. Mikä olisikaan parempi keino taata perheelle rauhallinen joulunalusaika, kuin ikkunasta kurkkivilla tontuilla uhkailu. Kyllä muistavat lapsoset leikkiä nätisti iloiten ja riemuiten, kun yllä kelluu lahjattoman joulun uhka...

Niin, meillä ei olla vielä uhmaiässä. Meillä ei kiukutella kiukuttelun vuoksi, tänä jouluna saan vielä olla idealisti ja paasata tontuilla uhkailun epäreiluudesta. (Ensi jouluna voi olla mielialat jo ihan toisenlaiset.) Joulunakin lapset (ja aikuiset) saavat itkeä silloin kun on paha mieli ja meluta silloin kun on hauskaa!

***

Tämän päiväinen joulukalenterikuva viittaa siihen, että tänään tulee olemaan se päivä kun saan paljon aikaiseksi ompelurintamalla. Kyllä, ehdottomasti.

***

Niin, ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Juhlan kunniaksi kotipesässä kokataan makaroonilaatikkoa ja ehkä katsotaan linnanjuhlia jos jaksetaan. Maltillisesta juhlinnasta huolimatta täälläkin ollaan kiitollisia siitä että saamme asua maassa jossa ei ole sotaa, maassa jossa kaikille riittää(kö?) makaroonilaatikkoa, maassa jossa äitikin saa äänestää ja olla halutessaan pitkään hoitovapaalla. Monilla muilla niin monissa muissa maissa ei ole asiat ollenkaan näin hyvin.

Silti toivoisin että esimerkiksi nyt vaikka linnanjuhliin käytetyt rahat ohjattaisiin sinne missä niitä oikeasti tarvitaan. Kuinka paljon makaronilaatikkoa saisi tehtyä nälkäisille linnan juhlatarjoilujen hinnalla? Kuinka monelle vähävaraisen perheen lapselle saataisi hankittua talvivaatteet jos juhlien pukuloisto jäisi tänä vuonna rahoittamatta? Kuinka paljon varoja riittäisi ohjattavaksi nuorten päihdetyöhön jos nämä kansakunnan kerman koreat ryyppäjäiset jätettäisiin väliin? Sillä tässäkin, näennäisesti hyvinvoivassa maassa on liian monia joilla asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä.