Ja taas pussukka!

Sisko pyysi omaa pussukkaa, joka kulkisi mukana käsilaukussa ja kätkisi sisäänsä sopivan määrän käsilaukkutilpehööriä. Pitsiä ja kimallusta pitäisi olla ja jotain kivaa.

Syntyi tämmöinen vähän peruskirjekuorta isompi pitsisöpöläinen. Vihreä kangas on kirpparilta löytyneistä pikkuruisista liinoista, lautasliinoista ehkä? Vuori ja pitsi ovat Suur-Mamman pitsilakanasta joista riittää materiaalia loputtomasti! Kuosikankaan taakse silitin kaksipuolista liimaharsoa ja lakanaa että pussukka seisoo napakasti pystyssä. Olisi vaan ehkä pitänyt silittää tukikangas paloihin ennen taskun ompelua, koska nyt saumanvarassa piilossa olevat taskun reunat kajastavat kankaan läpi vähän tyhmästi. Enkä ihan tyytyväinen ole tuohon vetoketjuunkaan. Mutta sitähän varten näitä teen että saisin harjoitusta!

 

   

 

Niin ja nuo helmet! Ostin niitä aikanaan hääaskarteluja varten ja olen hautonut niitä ompelulaatikossa siitä asti ja miettinyt mitä ihanaa niistä voisi tehdä. Tuovat nyt sitä toivottua kimallusta!

Sitten seuraa todellinen hamsterihamstraajan vinkki: tiedättehän kun paidoissa tai topeissa on joskus ne ärsyttävät silkkinauhalenkit henkarissa roikkumista varten ja sitten ne tursuavat kaula-aukosta juuri väärällä hetkellä. Ne kannattaa leikata irti ja säästää, kyllä niille aina joku käyttötarkoitus löytyy! Tällä kertaa pussukan helmi-vetimen nauhana. Siistin silkkinauhan päät kynttilän liekissä niin ei lähde purkaantumaan.

 

Edit. Meinasi ihan unohtua! Nimittäin pussukan ohje ja kaava (joita kyllä noudattelin vain sinne päin) löytyvät Handmade Hippu-blogista! Samalla ohjeella (enemmän tai vähemmän sovellettuna), mutta omalla kaavalla tehtyjä pussukoita on tuolla vanhemmissakin postauksissa.