Levitin kalkkia pihalle jo tammikuun alkupuolella, ja onneksi levitinkin. Silloin nimittäin lunta oli vielä vähän, nyt kalkki muhii valtavien kinosten alla ja imeytyy sieltä tasaisesti kunhan kevät koittaa. Kalkkia sai nurmikon lisäksi myös kasvimaa, marjapensaat ja perennapenkit. Havuille ja hortensioille en kalkkia antanut koska ne eivät pidä siitä.

Kalkkia kannattaa levittää puutarhaan parin kolmen vuoden välein, koska kasvien on vaikea ottaa maasta ravinteita jos maa on liian hapanta. Hapan maa on usein myös liian tiivistä, kalkitseminen parantaa mururakennetta. Kuohkeassa maassa kasvien on helpompi kasvattaa terveitä juuria! Oikea kalkin määrä selviää  kalkkipussin kyljestä, maan ph:n voi myös testata jos on epävarma.

 

 

 

Sisällä otin vähän ensiapua vihreydennälkään aloittamalla viljelykauden salaattitarpeilla. Vihanneskrassit ovat jo kovassa vauhdissa, valkosipulit laitettiin vasta eilen joten niitä saadaan vielä odotella. Laitan vielä herneenversoja kasvamaan kunhan muistan ostaa herneitä. Mustikanvarpujakin keräsin maljakkoon vihertymään, mutta niille kävi köpelösti kun kissat nykivät ne jatkuvasti pois vedestä. Ehti niihin muutama vaaleanpunainen kukka tulla ennen kuivettumista.

 

 

 

Vihannekrassit kannattaa muuten kylvää märän talouspaperin päälle niin ei kirsku multa hampaissa!