Uusi vuosi otettiin kotipesässä vastaan rauhallisissa merkeissä. Ensin kävimme minun puolen mummilassa syömässä tämän sesongin viimeiset joulumakkarat ja -hapankaalit. Sitten tulimme kotiin, saunoimme, poltimme kynttilöitä ja valoimme tinaa takkatulessa. Kun tyttö oli laitettu nukkumaan, jatkoimme miehen kanssa iltaa Trivial pursuitin, viinin ja juustojen kera. Niin ja tietysti vuoden vaihteen jälkeen piti vielä ahtaa napaan ne pakolliset nakit ja perunasalaatit vaikka oli jo valmiiksi ähky!

 

 

Uudenvuoden päivänä otettiin kaikki irti miehen viimeisestä lomapäivästä. Eli emme tehneet juuri mitään! Paitsi kävimme ulkona pulkkailemassa ja nautimassa lumesta ja auringonvalosta. Harmi vaan kun kamera jäi kotiin, oli niiiin kaunista!

***

Innostuin myös harjoittelemaan pussukoiden ompelua. Tälläisiä enemmän tai vähemmän muotopuolia yksilöitä syntyi. Pienessä keltaisessa on vahvikkeena kaksipuoleista liimaharsoa ja lakanakangasta, siitä tulikin oikeastaan kotelo. Muissa vahvikkeen virkaa toimittaa tikkikankaan vanu. Vetoketjun ompelu vaatii vielä harjoitusta ja noista "penaalimallisista" en oikein osaa tehdä symmetrisen muotoisia. No, harjoitukset jatkukoon.

 

 

Tosin nyt pidän vähän taukoa sillä lainasin kirjastosta Ottobre-lastenvaatelehden ja ajattelin kokeilla lapselle vaatteiden ompelua. Siitä lisää myöhemmin, jos nyt mikään onnistuu. Yritän käyttää jäljellä olevan hoitovapaa-ajan mahdollisimman hyvin hyödyksi ja harjoitella  monipuolisesti eri ompelujuttuja. Jospa joskus oikeasti jotain uskaltaisin tehdä myyntiinkin! Tai teinhän minä ne essumekot jouluksi mutta en niistä vielä tiedä että ostiko niitä kukaan.