Sitten vaihteeksi kokkailukategoriaa.

Nimittäin, innostuin sienistä! Tarkemmin sanottuna suppilovahveroista joita on lymynnyt pakastimessamme syksystä asti. En oikeastaan tiedä miksi en ole niitä lapselle aikaisemmin tarjonnut. Olisiko ollut niin että alle 1-vuotiaalle niitä ei saa antaa koska niihin kertyy raskasmetalleja tai saasteita tai jotain? Korjatkaa jos olen väärässä.

Mutta nyt kuitenkin siis otin sienet työn alle. Ensin laitoin niitä pikkulettuihin ja menestys oli huima! Neiti veteli kolme lettusta alta aikayksikön! Niksi on siinä, että silppuaa sienet pieneksi hakkelukseksi ja käyttää niitä pannulla ennen pakastamista. Ja kun vielä jaksaa nuodattaa äitini loistavaa pakastusvinkkiä, eli laittaa sienisilpun pakastepussiin, painelee pussin litteäksi ja jakaa levyn vielä kapeiksi kaitaleiksi, niin johan on helppo ottaa pakastimesta sopiva määrä sieniä ja heittää ruuan sekaan sulamaan!

Tässä jakoon meidän suuren suosion saavuttaneet ja tosi yksinkertaiset sienireseptit.

 

Suppilovahveropikkuletut

1 muna
1/2 dl jauhoja
reilu 1/2 dl vettä
mausteita maun mukaan (laitoin suolaa, pippuria ja yrttisekoitusta)
kourallinen pakasteherneitä
vajaa 1 dl silputtuja suppilovahveroita pakkasesta

Sekoita keskenään muna, jauhot, vesi ja mausteet. Sulata sienet mikrossa ja sekoita taikinaan. Heitä herneet joukkoon, ei tarvitse edes sulattaa. Paista pikkulettupannulla lättyjä, käytin paistamiseen auringonkukkaöljyä. Annoksesta taisi muistaakseni tulla 6 tai 7 lettua. Helppoa kuin mikä!

 

 

Sienijauhelihapullat

1-2 viipaletta leipää
2 kananmunaa
1/2 dl oliiviöljyä
mausteita maun mukaan (laitoin suolaa, valkopippuria ja yrttisekoitusta)
400 g naudan jauhelihaa
noin 1,5 dl silputtuja suppilovahveroita pakkasesta

Murenna leipäviipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon munat ja öljy, mausta ja anna turvota hetki. Lisää vielä jauheliha ja sienet ja sekoita käsin tasaiseksi, sitkeäksi massaksi. Muotoile taikinasta kahdella ruokalusikalla pellille, leivinpaperin päälle pallukoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkkasilmäiset voivat kuvasta huomata että tarjoilin lihapullat ruisleivän ja vihanneskrassin kera.

***

Käytän lapsen lihapullissa korppujauhojen sijasta itse leipomaani leipää, sillä korppujauhoissa on yllättävän paljon lisäaineita. Ja on se minusta myös paljon helpompi tapa ja pullista tulee vielä maukkaampiakin koska taikinaan ei tarvitse lisätä vettä korppujauhojen turvottamista varten.

Laitoin sienihakkelusta myös aikuisten lihamurekkeeseen ja sekin oli suuri hitti. Suppikset on vaan niin hyviä!