Ensimmäiset kylvöt ovat jo komeasti itäneet, keittiöpuutarhakirja neuvoo koulimaan ne tässä kuussa. Mutta näyttää siltä että onnistuin skippaamaan sen työvaiheen kokonaan ainakin näiden ensimmäisten osalta kun kylvin ne yksitellen munakennoihin. Nyt ne saavat vielä rauhassa vahvistua ennen kuin alan istuttaa niitä syvempään ja isompiin astioihin.

Tämän kuun kylvettäväksi ajoittui ainoastaan persilja, joiden yksittäin kylväminen ei ollutkaan ihan niin helppo juttu. Siemenet olivat turhan pieniä näiden nakkisormien käsiteltäväksi, joten varmaan vielä pääsen myös koulimispuuhiin.

 

 

Alkuviikosta kylvin persiljan lisäksi pääsiäisruohoksi ohraa. Kaivoin pääsiäislaatikosta vanhat rairuohoastiani ja lisäksi laitoin siemeniä kasvamaan myös kookospähkinän kuoreen, joka (ainakin minusta!) näyttää ihan pääsiäismunalta!

 

 

Ihana lasikupu on hankittu muutama vuosi sitten K-Raudasta, mutta olen marinoinut sitä kaapissa kun olen pelännyt sen menevän rikki. Nyt kuitenkin löytyi loistava käyttötarkoitus kuvulle, se suojelee pääsiäis(kissan)ruohoa tuholaiskissoilta.