Flunssa lannisti tytön lisäksi miehenkin, joten pääsin taas kokkailemaan flunssankarkotusruokia. Harmi kun näitä ei tytölle voi antaa, miehen olen ainakin kerran aikaisemmin todistettavasti parantanut sosekeitolla! (Jos joku yrittää väittää että kyse oli sattumasta tai siitä että tauti oli muutenkin hellittämässä, painukoot hiiteen.)

Ensin kuuman juoman ohje, joka oli kuulemma niin pahaa, että sillä täytyy tulla terveeksi!

Keittelin tuoreen inkiväärin paloja ja sitruunan viipaleita (ilman kuoria!) hetken aikaa ja annoin vielä lillua tovin kuumassa vedessä. Sitten lisäsin vielä eukalyptushunajaa. Ensimmäinen versio tuli bumerangina takaisin, ei pysty juomaan! Toiseen versioon lisättiin enemmän hunajaa ja puoli kuppia kuumaa vettä niin kelpasi jotenkin. Kolmanteen versioon laitoin vain vähän sitruunainkiväärimyrkkyä pohjalle, suurimmaksi osaksi juoma oli piparmintulla maustettua kamomillateeetä, oli kuulemma parempaa kuin edelliset.

Yleensä laitan juomaan kuivattua inkiväärijauhetta, kamomillateetä ja hunajaa, silloin on joka kerran kelvannut ja lisääkin on pyydetty! Oli varmaan vähän turhan tuhti annostelu tässä versiossa.

 

 

Seuraavaksi tein kuuluisaa flunssantappajasosekeittoani. Sen niksi on siinä, että laittaa niin paljon inkivääriä, chiliä ja valkosipulia kuin kehtaa, muilla aineksilla ei ole niin suurta väliä.

Tällä kertaa laitoin kasvisliemeen kiehumaan kuorittuna ja kuutioituna pari perunaa, pari porkkanaa, palan inkivääriä, puolikkaan bataatin sekä yhden sipulin jonka ensin kuullotin oliiviöljyssä. Yhden suippopaprikan, kaksi chiliä sekä kourallisen valkosipulinkynsiä laitoin oliiviöljyn kera uuniin 200 asteeseen paahtumaan. Kun kaikki kasvikset olivat pehmeitä soseutin koko komeuden sauvasekoittimella, lisäsin purkin ruokakermaa sekä vähäsen suolaa, pippuria, sokeria ja tabascoa.

 

 

Paahdoin vielä pannulla oliiviöljyssä krutonkeja ja silppusin reippaasti basilikaa päälle. Chiliä ja valkosipulia olisi saanut flunssankarkotusmielessä olla enemmänkin, mutta järkyttävän hyvää siitä tuli!