Tänä viikonloppuna vietetään kaverini polttareita, siinä syy, miksi blogissa on ollut hiljaista. Kuulun siihen ihmislajiin, joka jostain asiasta innostuessaan ei pysty keskittymään mihinkään muuhun, tällä kertaa polttarijärjestelyt ovat vieneet kaiken huomioni.

Halusin hyvittää lapselle kuluneen viikon kiireisyyttäni sekä tulevaa poissaoloani, joten tänään ollaan touhuttu yhdessä kivoja asioita. Ensin leivottiin muffinsseja. Joka oli ihan mielenkiintoinen kokemus vajaa puolitoistavuotiaan kanssa... saimme aikaiseksi aikuiseen makuun aika kummallisia muffinsseja ja paljon sotkua, mutta luulen että lapsella oli ihan kivaa.

Ja luulen myös että lapsi tykkää näistä muffinsseista, minun makuun ne vaan maistuivat liikaa oliiviöljylle ja liian vähän sokerille. (Tyttö ei vielä ole saanut maistaa, koska ei suostunut syömään ruokaa. Jos ei ruoka maistu niin ei kyllä saa jälkkäriäkään! Vaikka äidillä olisi kuinka huono omatunto.)

 

 

Maidottomat ja vähäsokeriset kuningatarmuffinssit

Sekoita keskenään 1 dl oliiviöljyä ja1,2 dl hedelmäsokeria. Vatkaa yksitellen joukkoon kaksi kananmunaa. Sekoita keskenään 1,25 dl kaurajauhoja ja 0,75 dl erikoisvehnäjauhoja (näitä nyt oli kaapissa ja halusin saada kulumaan, taatusti tulee parempaa venhäjauho-perunajauhoyhdistelmällä. Vehnättömiä näistä saa laittamalla kaura- ja perunajauhoja.). Sekoita jauhoihin vielä 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl ruokasoodaa, ja jos käytät kaurajauhoja niin laita myös 1 tl psylliumjauhetta, se auttaa muffinsseja kohoamaan. Sekoita sitten kuivat aineet varovasti taikinaan. Lisää vielä reilu kourallinen pakastevadelmia sekä 1-2 dl pakastemustikoita. Annostele muffinssivuokiin (12 kpl) ja paista 220 asteisessa uunissa vartin verran.

***

Leipomisprojektin jälkeen lähdimme ulkoilemaan pitkästä aikaa, sairastaminen saa nyt minun puolesta riittää. Otimme koiran mukaan ja menimme metsään kävelemään ja ihmettelemään käpyjä (kakka!), märkää sammalta (kakka!!!) sekä koirankakkaa (KAKKA!!!). Ja kuuntelimme ääniä, tällä kertaa kuultiin kun kaikki kylän koirat haukkuivat yhtä aikaa, tintit ja muut pikkulinnut pitivät konserttia ja lokit huusivat.

 

 

Nyt on lapsi nukkumassa ja minun iltapäiväteehetki, sitten alan vimmatusti käymään läpi polttaripakkauslistaa. Sonmoro, nähdään viikonlopun jälkeen!