Kesäkuu on täydessä vauhdissa, nyt on jo ihan oikea kesä!Joka päivä ilmestyy jokin uusi kukka johonkin päin puutarhaa!Toiset kukat ovat jo tehtävänsä tehneet......kun toiset vasta valmistautuvat koitokseen.Ystävän hääkoristeluista meille päätyneet orvokit kukoistavat täyttä päätä. Keittiön terassille mies toi eilen vähän lisää väriä.Kaikkialla on niin vihreää että paljon tästä vihreämmäksi ei enää päästä!

Kesäkuun pihapuuhat

Nyt käy kasvimaalla kuhina! Ensimmäiset kylvöt ovat jo itäneet, osa on vielä kylvämättä. Kasvun vauhti on huimaa, harventamista, haraamista, kuopsuttamista ja kastelua riittää. Eikä mene kauaa kun ensimmäisiä vihreitä pääsee jo tukemaan ja multaamaan. Tänään kävin hakemassa taimimyymälästä muutamia ihania juttuja mutta niistä lisää huomenissa.Kotipuutarhuri.comin kesäkuun vinkeissä muistutetaan puutarhan kesälannoksen levityksestä.
Viime kuun puuhista jäi tekemättä nurmikon sammalen hävitys, jospa sen tässä kuussa ehtisi. Pian alkaa olla myös nurmikon kesälannoituksen aika.
Kukahan käsittelisi puutarhakalusteet ja terassin? Tuntuu että kaikki muut puuhat menevät niiden edelle...
Kesäkuussa päästään myös myrkyttämään. Koko piha on täynnä muurahaisia joista pitäisi ainakin yrittää päästä eroon. Etanoitakin pitäisi jo alkaa torjua ja varmaan ihan kohta alkaa myös kirvataisto.
Yksi myrkytyksen kohde on vuohenputki jota meidän pihalta löytyy enemmän kuin laki sallii.Tarkoituksena on kaivaa isoista perennapenkeistä käyttökelpoiset kasvit ylös ja myrkyttää vuohenputkiviidakko.
Autotallin päädyssä oleva oreganon valtaama penkki kavennetaan ihan vaan seinänvierustalle ja tilalle laitetaan lapselle leikkialue.
Ja kastellaan.
Ja kitketään.
Ja puunataan.
Ja muistetaan nauttia puutarhasta!Mies, lapsi ja koira näyttävät pihasta nauttimisen mallia!