Pilttipiirin porkkanapapupihvit -yleisön pyynnöstä

1 dl kuivattuja ruskeita papuja tai 2 dl keitettyjä

2 porkkanaa

2 kananmunaa

1 rkl ruohosipulia

oliiviöljyä paistamiseen

Liota papuja yön yli, huuhtele ja keitä n. 1,5 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella massaksi, sattumiakin saa jäädä että on jotain pureskeltavaakin. Sekoita joukkoon 2 kananmunaa ja silputtu ruohosipuli.

Sivele pullasudilla hieman oliiviöljyä pikkulettupannulle ja paista pieniä pihvejä keskilämmöllä. Pihvit hajoavat jos niitä yrittää kääntää ennen kuin ne ovat päällipuoleltakin hyytyneet, kärsivällisyyttä ja ei liian kuuma pannu!

 

Papupihvit kelpasivat oikein hyvin (melkein kaksi pihviä upposi!) ja olivat myös helppoja tehdä, tosin papujen valmistelu kesti aikansa. Olin oikein iloisesti yllättynyt siitä, että Pilttipiiri-lehdessä oli ruokaohje johon ei käytetty Pilttiä!

 

Ps. Loppuun käsityövinkki! En ollut oikein tyytyväinen kauppojen ruokalapputarjontaan, joten värkkäsin omat optimaaliset soseensieppaajaruokalaput. Päällipuoli on vanhaa froteepyyhettä johon tarttuu ja imeytyy kaikki mahdollinen mitä siihen tipahtaa, ei tarvitse edes taskua, ainakaan vielä. Alapinta on kosteuden pitävää pul-vaippakangasta, joten ei paita kastu. Kauluksen reuna ja rusetti ovat kanttinauhaa, toisessa versiossa kanttasin koko lapun, on ehkä pirteämmän näköinen mutta käytön kannalta se on kyllä ihan sama. Kaavana käytin yhtä kaupan ruokalappua, joka on niin leveä, että olkapäätkin peittyvät. Pysyy lapsi puhtaana!