Johan oli viikonloppu!

Mies täytti pyöreitä vuosia, juhlat pidettiin kotona. Kutsuja lähti 48. Melkein kuin pienet häät!

Perjantaina vietettiin anopin kanssa koko päivä keittiössä leipomassa, mies teki remonttia. Lauantaina päällystin ja koristelin leipomukset ja siivosin, mies teki edelleen remonttia ja piipahti välillä alakertaan siivoamaan. Iltapäivällä tulivat vieraat, aamulla puoli seitsemän aikaan lähtivät viimeiset. Voisi siis sanoa että oli melkoisen onnistuneet pirskeet!

Eilinen ja tämä päivä on menneet toipuessa kolmen tunnin yöunista.

 

 

 

Noin neljällekymmenelle vieraalle riittää leivottavaa. Täytekakussa on yhteensä 12 munan pohja ja täytteenä mansikkamoussea ja banaania. Pinnalla oleva musta kuorrute on lakritsikinuskia Kinuskikissan ohjeella, 40-koriste on marsipaania ja jotain hammastahnan makuista ja näköistä pursotettavaa koristetta. Kääretortun sisällä on mustikkakreemiä ja pinnalla lakritsin makuista strösseliä. (Harmi kun en enää löydä linkkiä kreemiin ja mousseen...) Ja pullaakin anoppi kerkesi vielä leipomaan!

Voileipäkakuista pienemmän kinkkuversion teki miehen sisko, isompaan eli kalakakkuun löytyi ohje Kotikokista, sen täytteenä on savulohta ja tomaattitonnikalaa. Lisäksi isäni avustuksella syntyi vielä jauhelihapekonipaprikapiiras ruistaikinapohjalla.

 

 

Tytölläkin oli jännä viikonvaihde, hän oli ensimmäistä kertaa mummilassa yökylässä. Ensimmäinen yö ilman äitiä ja isiä ikinä! Tyttö oli ensin medän kanssa juhlimassa ja iltamaidon jälkeen lähti mummin ja papan mukana, äidiltä saattoi jopa vierähtää kyynel, tyttö ei ollut moksiskaan. Hyvin meni yö ja seuraava aamupäiväkin vaikka ei aamumaitoa saanutkaan. Päiväunien jälkeen tyttö palautettiin meille eikä vieläkään tullut itkua! Aikansa meitä halailtuaan ja pussailtuaan tyttö läksi jatkamaan leikkejään, seuraava yökin meni niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Taisi olla lopulta jännää ainoastaan äidille...

 

 

Juhlien budjetti narahti raiteiltaan niin pahasti että säästin sitten lahjapolitiikassa. Askartelin lahjakortteja joilla voi lunastaa hierontaa tai laistaa luvan kanssa lapsenhoitovastuusta. Onneksi mies sai myös sen lahjan mitä toivoi, kun orkestroin sukulaiset ja ystävät keräämään kolehdin uutta puhelinta varten.