Palataan taas hääjuttuihin - vaikka olettekin varmasti jo kyllästyneet. Kerroin taannoin morsiamelle järjestämistämme polttareista, nyt seuraa sitten polttarikansio. Eikä mikä tahansa valokuva-albumi, vaan liki 40-sivuinen jötkäle!

Esittelen kansion tässä koska itse etsimme paljon ideoita kansiota ja polttareita varten netistä, joten laitetaan nyt ideat kiertoon.

 

 

Yksi polttarivieraista harrastaa valokuvausta, ja lupautuikin "viralliseksi" valokuvaajaksemme polttaripäivän ajaksi. Se olikin ihan mahtava juttu, sillä kuvat ovat upeita, varsinkin ihmisten kuvaamisessa tämä ystävämme on todella taitava. Kansio on siis kaikesta muusta sälästä huolimatta ensisijaisesti valokuva-albumi.

Kansion alussa ihan ensimmäisenä on kuva ja esittely jokaisesta polttareihin osallistujasta. Esittelytekstit nappasin polttareissa täytetystä ystävänkirjasta, tyyliin "on joskus syönyt hyönteisen mutta ei voisi koskaan hypätä laskuvarjolla". Morsiamen esittelyyn keräsin kaikki ihanat adjektiivit joilla polttarivieraat häntä olivat ystävänkirjassa kuvanneet.

 

 

Kansio etenee aikajärjestyksessä, joka aukeamalla esiteltynä aina yksi ohjelmanumero. Tekstit kirjoitettiin irrallisille pikkulapuille jotka liitettiin joko varsinaisten sivujen väliin tai kuvateksteiksi sivuille. Kansion koristelua varten hankimme toisen kaason kanssa aimo kasan kaikenlaista perhos-aiheista sälää sekä vihreitä papereita...

Lisäksi askartelin vielä irrallisia pikkukortteja, joihin sepitin pieniä aforismeja aina kulloiseenkin aihealueeseen tai tehtävään liittyen. Tyyliin "Rakkaus on kuin joogatunti, välillä täytyy venyä äärimmilleen." tai "Onnistuneen avioliiton resepti: hunajaa ja merisuolaa sopivassa suhteessa.".

 

 

Kuvien, tekstilappujen ja koristusten lisäksi kansioon kerättiin päivän aikana kaikenlaista pikkusälää: kauppakuitti, käyntikortteja ja esitteitä, kätkön suojapussi, tietokilpailusta yli jäänyt palkintotikkari, vihtapaketin vyöte ym. Myös morsiamen askartelema sulhasen kuva pääsi kansioon.

 

 

Muutamia yksityiskohtia haluttiin valaista vähän enemmän, kansioon liitettiin pienet esittelyt mm. geokätköilystä, kuumakivihieronnasta ja morsiussaunasta. Ylimääräisinä liitteinä ovat myös aamiaspannarien ja lounassalaatin reseptit sekä yöpymismökin nettisivulta tulostettu esite.

 

 

Varsinaisten sivujen väliin liitettiin kaikenlaista ylimääräistä mutta tärkeää, mm. kätköjen vihje- ja koordinaattilaput, tehtävien ohjelaput (jotka olivat muuten runomuodossa), polttarivala, yhtenä tehtävänä ollut polttariruno, iltapalan reseptivihko, morsiamen täyttämä "palautelomake" sekä vieraiden täyttämät ystävänkirjasivut. Loppuun lisättiin myös kaasojen viestit ja kiitokset morsiamelle sekä sulhaselle ja polttariporukan ohjeita morsiamelle rouvaselämään, jotka nekin nappasin ystävänkirjasta. Lisäksi loppuun tuli vielä yksi valmiiksi koristeltu, muuten tyhjä aukeama johon morsian voi liittää omia muistojaan polttareista.

Kansio vaati hiukan etukäteissuunnittelua jo itse bileiden järjestelyvaiheessa, että kaikelaista tarvittavaa sälää sitten kertyi kansiota varten. Osa polttarien ohjelmasta keksittiinkin kansion miettimisen kautta, mm. polttarivala ja runotehtävä. Polttarikansion askartelu oli ehkä kaikkein kivoin häihin liittyvä juttu, varsinkin kun alun yhdessä tekemisen jälkeen sain viimeistellä kansion ihan oman mieleni mukaan. Koskaan en ole mitään synttärikortteja kummempaa "skräpännyt" koska minusta askarteleminen ihan vaan puhtaasti askartelemisen ilosta on vähän tylsää. Mutta nyt, kun kansiolla oli selkeä tarkoitus (rakkaan ystävän ilahduttaminen ja arvokkaiden muistojen tallentaminen), oli ihan mahtavan hauskaa päästää sisäinen pikku paskartelijani irti ja heittää vähän överiksi koristeluiden ja yksityiskohtien kanssa. Jee!

Toivottavasti tästä on jollekulle polttarien suunnittelijalle hyötyä! Jos niin pääsee käymään niin olisi kiva kuulla siitä!