Esimerkki äidin maanantailogiikasta: Aivan liian kaunis ilma tuhlattavaksi sisällä olemiseen, tiskaamista huomattavasti hyödyllisempää on pihalla leikkiminen. Sitäpaitsi viikonloppuna tuli oltua niin tehokas että nyt voi hyvillä mielin ottaa vähän rennommin. Ihanaa!

Esimerkki puolitoistavuotiaan maanantailogiikasta: Viikonloppuna on satanut. Perjantaina kävelykärryyn lappaamani hiekka on muuttunut veteläksi kurakeitoksi. Mitä teen? Ensin käyn näyttämässä äidille miten hienoa kakkaa löysin. Sitten, kun äiti keskittyy muuhun, menen kärryyn istumaan. Ihanaa!No, sen minkä kesä kastelee.....Se, mihin keskityin niin tiiviisti samalla kun lapsi istui napaa myöten kuravedessä, oli teltta. Pelkästä telttapussin avaamisesta tuli hyvä fiilis, se tuoksuu ihan kesälle ja vapaudelle!

Ajattelin, että kyllähän minä vanhana retkeilijänä yhden teltan kasaan vaikka vasemmalla kädellä. Ilmeni, että se että lapsena on ollut mukana teltankasaushommissa, ei ehkä ihan vastaa rautaista retkeilykokemusta.

Teltta on kuitenkin (edelleen) pystyssä, ja selvisin siitä ihan itse!Välihuomio: lampaantaljojen jättäminen ulos pahimpaan siitepölyaikaan maailmanhistorian pahimpana siitepölyvuotena ei ehkä ole se kaikkein paras idea.Huomasitte varmaan lapsen huipputrendikkään kesätyylin. Kyseessä on punkinkarkotusasu. Ajattelin että jo pelkkä värikokonaisuus säikäyttää punkit naapurin pihan puolelle.Teltassa köllimisen jälkeen piti taas käydä moikkaamassa leikkimökissä heppoja. Ai että tykkäsin näistä joskus. Ja nyt tykkää neiti.Ihhahhhhaaa vaan kaikille ja mukavaa alkanutta viikkoa!