Kastelin kukkasia ja huomasin -KÄÄK- että araliassa oli jotain hämminkiä. Eihän se koskaan ole minun hoidossa kukoistanut mutta nyt oli yhtäkkiä tullut hirmu kasa keltaisia lehtiä. Lähempi tarkastelu osoitti että aralia ja sen naapurina asustanut orkidea olivat ihan täynnä öttiäisiä, ruskeita pikkukavereita ja niiden valkoista munatöhnää. KÄÄK.

Ei muuta kun aralia suihkuun! Ensin hölväsin suihkupullolla mäntysuopavettä kasvin päälle ja annoin vaikuttaa muutaman tunnin, sitten huuhtelin kylmällä vedellä. Aika paljon meni araliasta lehtiä roskiin, samoin lähellä olleesta rönsyliljasta ja saniaisesta. Ja se nuppuja täynnä ollut orkidea, se meni roskiin kokonaan. Multaan laitettavat hyönteismyrkkypuikot menivät ostoslistalle samantien. Saa nähdä mikä on lopputulos.

 

 

Samalla tuli siivottua kukkaikkuna muutenkin. Pyyhin kasveista pölyt ja leikkasin pois kuolleet lehdet, putsasin ikkunalaudan ja pyyhin jopa ikkunoista isoimmat röntät. Suihkuttelen vielä kasvien päälle merileväuutetta kunhan saan hommattua suihkupullon jostain, ne oli kaikki taas mystisesti hävinneet. Paitsi se yksi jossa on nyt pesuainetta.

Kohta, kunhan valo vähän lisääntyy ja kasvukausi lähtee käyntiin, noille voi taas ruveta antamaan lannoitetta.

***

 

 

Oli ihan pakko vielä laittaa vähän kukkakuvia, vaikka olen nämä kukat jo kerran aikaisemminkin postannut. On ne vaan niiiiin ihania ja nyt vielä aikaisempaa paljon runsaampia! Lapsikin tykkää, hihkuu KUK KUK!! joka kerta kun näkee ne.