Mies tilasi tytölle lisää kotipöksyjä joten innostuin pitkästä aikaa ompelemaan! Housuvaipan kaava ja ohje löytyi Siksaksiskoilta ja se olikin helppo ja nopeatekoinen.

Ensimmäinen tekele syntyi kokonaan uusista vaippakankaista, muistaakseni Kvk:lta tilattuja aikanaan. Ihoa vasten on suloisen pehmoinen bambuneulos, imuina bambua, tukikankaana flanellia ja kosteussulkuna ihanaa oogabooga-pulia. Pinkki resori on Eurokankaalta, halusin vyötärölle jotain vähän pehmoisempaa kuin ohjeen joustokanttinauha. Poikkesin ohjeesta myös sen verran että laitoin vyötäröllekin kuminauhaa, eteen ja taakse, koska housuista tuli niin mahdottoman leveät.

Työnjälki tässä ensimmäisessä on mitä on, yritin olla nopea että saisin pöksyt valmiiksi ennen kuin tyttö menee nukkumaan. Mutta toimii ne!

 

 

Nämä toiset pöksyt onnistuivat jo vähän siistimmin. Lisäksi muuttelin kaavaa ja ohjetta paremmin tytölle sopivaksi. Materiaalit ovat osittain kierrätettyjä, kuosikankaana on taas sitä superriittoisaa Marimekon yöpaidan helmaa, tukikankaana kirpparilta löydettyä flanelliyöpaitaa. Ihoa vasten on bambufleece, imuna lisäksi kaitale bambujoustofroteeta. Kosteussuluksi ompelin kuosikankaan nurjalle puolelle pul-kangasta vain haaran alueelle, että housu hengittää paremmin ja on mukavampi päällä.

 

 

Mies jo tilasi näitä vielä lisää, joten ei muuta kun Bernina laulamaan!