Olenkin jo aikaisemmin maininnut, että mieheni tykkää pukeutua kilttiin (koska se on mukava ja hyvännäköinen, riittää perusteluksi loistavasti!). Kirpparilla kierrellessä vastaan tuli hieno punainen kiltti, mutta se oli niin pieni, ettei miehelle mahtunut. Minä puolestani olin jo ehtinyt etsiä nettikaupoista kiltti-kuosista minihametta, omaksi ja varsinkin miehen iloksi, mutta mieleistä ei ollut vielä tullut vastaan. Siispä päätinkin tuunata kiltistä hameen! Kaikenlaista muuta ompeluprojektia ehti tähän väliin, ja mieskin ehti jo ihmetellä, että missä se kilttihame oikein viipyy, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Vaihe 1, hameen yläkaitale. Ensin ihastelimme kilttiä lapsen kanssa. Irrotin kiltistä talteen soljet, napin ja hienon ison hakaneulan. Sitten leikkasin yläreunasta vekittömän kaitaleen hameen yläosaa varten. Sitten siirsin lapsen pois tietokoneen johtojen kimpusta. Huolittelin yläkaitaleen toisesta pystyreunasta kittihapsut pois, siirsin lapsen pois johtojen kimpusta. Ompelin yläkaitaleen pystysauman alhaalta puoleenväliin, jätin yläosan auki, jotta hameen saa puettua päälle. Lopuksi huolittelin siksakilla yläkaitaleen alareunan ja rakensin pahvilaatikoista barrikaadin tietokoneen eteen.

 

 

Vaihe 2, helma. Laitoin you tuubin lastenohjelmat pyörimään ja leikkasin kiltin helmasta sopivan korkuisen kaitaleen hameen helmaa varten. Huolittelin taas pystyreunasta kilttihapsut pois ja siksakkasin leikatun yläreunan. Sitten lisäilin ja poistelin sopivan määrän helman vekkejä, jotta helman yläreunan ja yläkaitaleen alareunan pituudet täsmäsivät, ompelin vielä helman pystysauman sekä vekit yläreunaan ennen palojen yhdistämistä. Lopuksi ompelin helman kiinni yläkaitaleeseen ja kiinnitin napin (piiloon, hyödynsin olemassa olevaa napinläpeä) ja hakaneulan (näkyviin), huolittelin pois kaikki langanpätkät ja silitin uudet vekit paikoilleen. Sitten vain hame päälle yhdistettynä muihin mieluisiin asusteisiin!

   

      

Sit ei muuta kun hametta ulkoiluttamaan!