Olen muhitellut ajatusta viime syksystä asti...   ...että jos ompelisi muillekin? Ja oikein myisi niitä ja ehkä jopa ansaitsisi rahaa sillä.

No, että voi ansaita rahaa, täytyy olla hyvä tuote. Ja tuotteella vetävä nimi.

 

Nimeksi tuli pitkän pähkäilyn ja makustelun jälkeen Kilppu Design. Kilppu, niinkuin kilppari. Joka taas oli tytön lempinimi. Tai työnimi. Ja koska ompeluinnostukseni on tytön ansiota ja koska monet ompelemistani tuotteista ovat tytön testaamia, sai hän myös kunnian lainata nimeään minun pikku bisnekselleni.

Sitten perustelu numero 2. Hankin materiaalit kirpputorilta (tai myös muita reittejä, mutta käytettyjä kuitenkin). Kierrätysmateriaalien lisäksi käytän tilkkulaatikoiden aarteita, omani ja muiden, en siis osta uusia materiaaleja kuin pakon sanelemana. Kirppu(tori)+tilkku=Kilppu. Tietenkin.

***

Sitten siihen tuotteeseen. Tai yhteen niistä, ensimmäiseen jonka tohdin paljastaa.

Se on Shampoopullopussukka!

 

 

Tämän pussukan kukkakangas on kirpputorilta löytynyttä pöytäliinaa, vuorina siinä on vanhaa suihkuverhoa. Sillä täytyyhän shampoopullopussukan pitää vettä! Silitin kukkakankaan taustalle yksipuolista liimaharsoa että pussukka on vähän tukevampi.

Kankaiset tuotemerkit tilasin Merkitse-verkkokaupasta.

***

 

 

Materiaalien alkuperä on minulle tärkeä ja haluan välittää tiedon siitä myös tuotteen lopulliselle omistajalle. Siksi jokaisessa Kilppu-tuotteessa on mukana kortti jossa kerrotaan mistä kankaat ovat peräisin.

Tämä on minulle tärkeää, sillä viime kesänä kun ostin tytölle Pupunan valmistaman mekon ompelijalta itseltään, hän kertoi minulle mitä mekon kankaat olivat entisessä elämässään olleet. Se tieto vaikutti ostopäätökseeni aivan yhtä paljon kuin mekon (ihana) ulkonäkökin. Pupuna muuten on suuri innoittajani ja esikuvani tässä pienessä kierrätysompelubisnesinnostuksessani. Toinen on Ainokainen, julkisuutta niittänyt entinen koulutoverini joka tekee kierrätysmateriaaleista aivan upeita luomuksia! Jos kerran hekin, niin miksi en minäkin??

***

 

 

Vielä sananen tuosta kortista. Kilppu Design-logon virkaa toimittaa sympaattinen vihreä kilpikonnaleimasin, jonka kaiversin esille pyyhekumista.

***

Tällä hetkellä teen Kilppu-tuotteita tilauksesta. Shampoopullopussukoita ja pikkupussukoita ainakin. Ja tuotekehittelyn alla on lasten juttuja, mm. vaippoja. Hiljaa hyvä tulee. Kunhan ompeluhuoneeni valmistuu alan tehdä tuotteita varastoonkin ja aika näyttäköön missä niitä sitten myyn. Mutta jos jo nyt tuli hirmu hinku saada oma Kilppu-pussukka, laita ihmeessä sähköpostia tämän sivun vasemmassa yläkulmassa näkyvään osoitteeseen!