Huhtikuu on ensimmäinen kiireinen pihapuuhakuukausi, ja on niitä kyllä tehtykin vaikka ei tänne blogiin asti ole päätyneetkään. Nyt seuraa siis huhtikuun pihapuuhakuvakoostepläjäytys. Olkaa hyvät.

 

 

Mies oli ihana ja ruiskutti omenapuut kevätruiskutteella.

 

 

Haravointia on riittänyt! Ollaan kärrätty ainakin miljoona kottikärrykuormallista haravointijätettä läheisessä metsässä olevalle kuopalle. Tyttö on kulkenut mukana kottikärryssä ja nauttinut olostaan, välillä piti päästä mukaan työntämään josta kaikki vastaan tulevat mummot meinasivat pimahtaa ihan täysin. Olihan se aika söpöä...

 

 

Välillä pitää tietysti nautiskella auringossa, syödä lounasta ulkona, leikkiä hiekkakakkumuoteilla, heitellä palloa ja fiilistellä kevätversoja.

 

 

Leikkasin vadelmapusikosta kaikki harmaat oksat pois ja jätin ruskeat, saa nähdä miten käy vadelmasadon... Haravoin pensaiden alustan ja levitin muhevaa puutarhakompostia lannoittavaksi katteeksi.

 

 

Tyttö on ollut innokkaana apurina joka käänteessä. Haettiin lopulta ropparista oma pieni harava että äiti saa rauhassa haravoida isolla haravalla. Kyllä on niin tärkeä neiti kun pääsee auttamaan pihatöissä! Parasta ehkä kuitenkin oli  lehtikasasta löytynyt MATO!

Ihanat sinivuokot sinnittelevät raja-aidan alla pihan varjoisimmalla reunalla johon mies rakentaa uutta puutarhakompostia, ettei tarvitse kasvimaalta kertyvää rompetta kuskata toiseen päähän pihaa. Näin isosta pihasta tuota kompostijätettä kertyy aivan uskomattomat määrät, nykyiset kaksi lehtikompostia eivät riittäneet alkua pidemmälle. Onneksi metsässä on se kuoppa.

 

 

Eilen siivosin mansikkamaalta rikkaruohot, kuolleet lehdet ja muun viimevuotisen sulpun. Mansikatkin saivat vielä tuoretta kompostia katteeksi. Raparpereista en oikein tiedä mitä niille tekisin, ne jäivät osittain viime vuonna rakennettujen viljelylaatikoiden alle ja ovat muutenkin ihan liian varjossa, mutta en oikein uskaltaisi siirtääkään niitä. Vai onko kellään siitä kokemusta?

 

 

Tänään nautiskeltiin huippulämpimästä auringosta ja istutettiin yökylässä olleen miehen siskontytön kanssa tomaatit, paprikat ja chilit omiin ruukkuihin, vähän myöhässä tosin. Saa nähdä mitä niistä tulee...

 

Semmoista meidän pihalla huhtikuussa!